Sluiten Deze site maakt voor het optimaliseren gebruik van cookies.
Wilt u meer weten over ons cookiebeleid lees dan onze algemene voorwaarden. Meer informatie

Ook u kunt Vriend van Promens Care worden

De Stichting Vrienden van Promens Care bestaat sinds 2009. Wij organiseren, stimuleren en ondersteunen activiteiten om de positie en mogelijkheden van de mensen met een beperking in onze samenleving te versterken.
 

Doelen van de Vrienden van Promens Care

De Stichting zet zich met een grote betrokkenheid in voor de cliënten van Promens Care. Wij proberen geld te werven voor activiteiten en voorzieningen die belangrijk zijn voor de cliënten en die niet uit de AWBZ-budgetten kunnen worden gefinancierd.
 
De Stichting wil bruggen slaan tussen zorginstellingen, overheidsinstellingen en bedrijven om zo nieuwe mogelijkheden voor de mensen met een beperking te realiseren op het gebied van werk en vrije tijd. De bestuursleden doen een beroep op hun eigen netwerk om deze doelen te bereiken.
 

Activiteiten van de Vrienden van Promens Care

De stichting Vrienden beheert het stimuleringsfonds. Giften vanuit dit fonds komen ten goede aan de cliënten van Promens Care. Het geld kan bijvoorbeeld besteed worden aan activiteiten, aanschaf materialen, inrichting van een woonvoorziening of de tuin.
Het gaat nooit om individuele aanvragen: het moet ten goede komen aan een groep of meerdere cliënten. Ook mogen de aangevraagde giften niet gedekt kunnen worden uit de reguliere financiering van de zorg/ ondersteuning. Bij voorkeur geeft Vrienden geld op het terrein van: gemeenschapsbevordering, gezondheid, recreatie, integratie of participatie.
 
Een aanvraag indienen 
Vul het aanvraagformulier in en lever deze bij het locatiehoofd van je locatie in. Deze controleert of de aanvraag voldoet aan de regels van het stimuleringsfonds en stuurt deze ondertekend en/of per email in bij Vrienden: B.middelbos@cosis.nu / Vrienden van Promens Care, Bert Middelbos, Postbus 214, 9400 AE Assen.
 
Activiteiten van Vrienden in de afgelopen periode waren onder andere de organisatie van een kunstveiling, een sponsoractie, een politiek café, het bezoeken van serviceclubs (Lions, Rotary, etc.) en het mogelijk maken van voordelige/gratis vriendenuitjes voor cliënten.

Voor de cliënten hebben we bijvoorbeeld het volgende kunnen realiseren: een aangepaste cliëntenkassa, een indoorvoetbalspel, korting op de entreeprijs van Dierenpark Emmen, cadeaus voor een Sinterklaasfeest, buitenschommels en tuininrichting, een snoezelruimte met waterbed en spelcomputers.
 

Schenkingen en erfenissen

Door een testament op te laten maken kunt u wettelijk regelen dat u goede doelen laat delen in uw nalatenschap. De Stichting Vrienden van Promens Care wil graag dat goede doel zijn.
 

Maak van Promens Care uw goede doel

Via de Stichting Vrienden komt uw gift ten goede aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en psychiatrische beperking die bij Promens Care wonen, begeleid worden of de dagbesteding bezoeken. Voor hen zet de Stichting zich met betrokken bevlogenheid in. Als u ons wilt begunstigen kunt u dat bij de notaris laten vastleggen in uw testament: Dat kan in de vorm van een legaat; een bepaling in het testament, waarmee u een bedrag of bepaalde goederen aan ons nalaat.
 
Ook kan de Stichting Vrienden benoemd worden als erfgenaam al dan niet samen met andere mede-erfgenamen. Voor informatie verwijzen wij u graag door naar de notaris bij u in de buurt of neem contact op met ons secretariaat telefoonnummer 088 839 3000.
 

Contact:

Bert Middelbos
Postbus 214, 9400 AE  Assen
Lauwers 17, 9405 BL Assen
Tel: 088 839 3000
 

Overige gegevens:

Bankrekeningnummer: NL81RABO 01.499.879.51
KvK nummer: 01155683
RSIN nummer: 820801616
 

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Promens Care bestaat uit:

  • Dhr. P. (Peter) Snijders, (voorzitter) burgemeester gemeente Hardenberg,  
  • Dhr. K. (Karel) van Vugt, Pensionado
  • Dhr. J.A. (Jan Albert) Westerbrink, Westpart Bedrijfsadviseurs
  • Dhr. H. (Harry) Weerman, bondscoach Nederlands mannenhandbalteam,
  • Dhr. K. (Kor) IJszenga, Algemeen directeur Koninklijke Van Gorcum BV,
  • Dhr. D.(Dink) Binnendijk, directeur/hoofdredacteur van RTV Drenthe,
  • Mw. R. (Riek) Siertsema, (penningmeester) Interim-management Organisatieadvies Kwaliteitszorg Siertsema & Vos,
  • Dhr. S.W. (Sjoerd) Scholte, Directievoorzitter Rabobank Assen en Noord-Drenthe,
  • Mw. W. Kaastra, directeur schouwburg Ogterop

  • Dhr. B. (Bert) Middelbos, Adviseur en coördinator Promens Care.

Het bestuur van de stichting voert haar taken onbezoldigd uit.