Sluiten Deze site maakt voor het optimaliseren gebruik van cookies.
Wilt u meer weten over ons cookiebeleid lees dan onze algemene voorwaarden. Meer informatie

Thuisondersteuning

Bij Thuisondersteuning komt een vaste begeleider op afspraak bij u thuis. U spreekt met de begeleider af wat u nodig heeft om te kunnen leven zoals u dat zelf kunt en wilt. Op basis van deze afspraken krijgt u de begeleiding die u nodig heeft. Doel van de begeleiding is om zo zelfstandig mogelijk te leren functioneren. De begeleider betrekt daarbij ook andere mensen uit uw netwerk of een vrijwilliger.

 U kunt ondersteuning vragen bij het vinden van werk, het behandelen van post, het afhandelen van administratie en financiën, het plannen van huishoudelijke taken, het aanbrengen van structuur in uw leven, de opvoeding van uw kinderen, omgaan met ziekte of beperking, het vinden van geschikte woonruimte en het onderhouden van contacten met familie en vrienden. Ook bij bezoeken aan instanties als de Gemeente, de Gemeentelijke Kredietbank of de dokter, het ziekenhuis of de behandelaar kan de begeleider u ondersteunen. Bijvoorbeeld in het maken van een afspraak of het voeren van een gesprek.

U spreekt met de begeleider af wat u nodig heeft om te kunnen leven zoals u dat zelf kunt en wilt. Deze afspraken zet u samen met de begeleider in een ondersteuningsplan. Deze vormt de leidraad voor de ondersteuning. De ondersteuning kan kort of langer duren, maar richt zich altijd op zo veel mogelijk zelfstandigheid. Regelmatig bespreekt u met de begeleider of de afspraken nog kloppen, of de begeleiding nog nodig is en past u samen het plan waar nodig aan.​
 

Overzicht op kaartLijstweergave

Geen locaties beschikbaar

Even geduld a.u.b.
Terug  Gepubliceerd op:01 juni 2015