Sluiten Deze site maakt voor het optimaliseren gebruik van cookies.
Wilt u meer weten over ons cookiebeleid lees dan onze algemene voorwaarden. Meer informatie

Gezinsbehandeling en Gezinsbegeleiding

Kinderen met een beperking

Medewerkers van de Gezinsbehandeling en de Gezinsbegeleiding richten zich op de ontwikkeling en opvoeding van een kind of de jongere met een beperking binnen het gezin. Onze medewerkers van de gezinsbehandeling werken met de ouders en het gezin samen. Wanneer het gewenst is werken we ook samen met andere belangrijke personen van het gezin of instanties waar zij mee te maken hebben. Gezinsbegeleiders kunnen het aangeleerde samen met ouders onderhouden.
 

Ouders met een beperking

Ook ouders die zelf een verstandelijke en/of psychiatrische beperking hebben kunnen wij begeleiden bij het opvoeden van hun kind. We maken hierbij gebruik van een bepaalde methodiek, deze begeleiding wordt geboden door de gezinsbehandelaars.
 

Hulp in huis

Onze medewerkers gezinsbegeleiding bieden ook begeleiding bij gezinnen thuis. De begeleiding bieden we vooral op de drukke momenten van de dag, zodat ouders zelf tijd hebben voor de dagelijkse gezinstaken. Het kan bijvoorbeeld gaan om ondersteuning bij algemene dagelijkse handelingen, om begeleiding bij gedragsproblemen of hulp bij vrijetijdsactiviteiten.
 

Gezinsbehandeling is er voor gezinnen waarvan ouder(s) en/of kind(eren) met een verstandelijke en/of psychische beperking hulp zoeken bij opvoeden en opgroeien.
 

We helpen u thuis!

Opvoeden is een hele klus. Het is fijn wanneer elke ouder en kind genieten in het gezin. Door beperkingen kan het zo zijn dat opvoeden minder goed gaat.
 
Soms is het genieten dan even over, bijvoorbeeld op momenten dat:
  • de baby niet overstapt van flesje naar bordje
  • de peuter driftbuien krijgt als iets niet lukt 
  • het kind steeds uit bed komt
  • spelen met vriendjes niet lukt
  • de puber niet leert eigen huiswerk of klusjes te doen

Dan zijn er oplossingen nodig zodat het opvoeden weer makkelijker verloopt. Promens Care kan u een behandeling aanbieden waarin u samen met ons op zoek gaat naar oplossingen.

Samen met ouder en kind kijken we naar wat wél lukt. De ouder en het kind worden vragen gesteld. Op die manier gaan ouder en kind zelf meedenken in het ontdekken en kiezen van oplossingen die bij hen passen. Dat zijn oplossingen die ervoor zorgen dat het opvoeden beter gaat lukken. Wij vinden het belangrijk dat ouder en kind zelf voor oplossingen kiezen. Zo blijft het de opvoeding van de ouder. Wij helpen het gezin graag zodat de gezinsleden na een tijdje weer verder kunnen zonder hulp. 
 
Wij bieden verschillende trajecten van Gezinsbehandeling in de thuissituatie:
  • Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling; Het doel van deze behandeling is ouders vaardigheden aan te leren zodat de kinderen veilig opgroeien en de ouders de verantwoordelijkheid dragen als opvoeder.
  • Video Home Training: De training is bedoeld om de kinderen op een positieve manier te ondersteunen bij hun ontwikkeling.
  • Portage Programma Nederland: Samen met ouder en kind (van 0-6 jr) worden vaardigheden aangeleerd om de ontwikkeling te stimuleren (b.v. op gebied van motoriek, taal en zelfredzaamheid).

Medewerkers van de Gezinsbegeleiding richten zich op het contact tussen kind, ouders, overige gezinsleden en hun omgeving.
 

Adviesen

De pedagogische gezinsbegeleider van Promens Care adviseert ouders in de thuissituatie over de opvoeding. De begeleider werkt niet zelf met het kind. Ouders roepen de hulp in om daarna zelf verder te kunnen.
 

Begeleiding

Naast het geven van adviezen bieden we ook begeleiding aan gezinnen. Dit doen we ook bij de gezinnen thuis. De begeleiding bieden we vooral op de drukke momenten van de dag, zodat ouders zelf tijd hebben voor de dagelijkse gezinstaken. Het kan bijvoorbeeld gaan om ondersteuning bij algemene dagelijkse handelingen, om begeleiding bij gedragsproblemen, oppas of hulp bij vrijetijdsactiviteiten.

Overzicht op kaartLijstweergave

Geen locaties beschikbaar

Even geduld a.u.b.
Terug  Gepubliceerd op:23 januari 2017