Sluiten Deze site maakt voor het optimaliseren gebruik van cookies.
Wilt u meer weten over ons cookiebeleid lees dan onze algemene voorwaarden. Meer informatie

Vrijwilligerswerk

Waarom zou je vrijwilliger worden?
Mensen geven verschillende redenen op om vrijwilligerswerk te doen:
• iets doen voor een ander
• ervaring opdoen, nieuwe dingen leren
• nuttige tijdsbesteding
• nieuwe mensen ontmoeten
• andere mensen blij maken 
• ergens bij horen
 
Wat kun je doen?
Je hebt een talent dat je kunt inzetten. Misschien ben jehandig met computers, of kun je heel goed koffie serveren, schoonmaken, cavia’s verzorgen, of foto’s maken.
 
Je kunt dat bij Promens Care doen, of erbuiten. Veel verschillende organisaties en mensen wachten op hulp van vrijwilligers. Denk aan een voetbalkantine waar iemand de glazen op moet halen, of een dierenasiel waar iemand met de honden speelt.kunt dat bij Promens Care doen, of erbuiten. Veel verschillende organisaties en mensen wachten op hulp van vrijwilligers. Denk aan een voetbalkantine waar iemand de glazen op moet halen, of een dierenasiel waar iemand met de honden speelt.
 
Hoe bepaal ik waar en waarmee ik kan helpen?
Belangrijk is dat je weet wat je goed kunt, en wat je leuk vindt. Dan kunt u een geschikte organisatie én vrijwilligerswerk zoeken. De trajectbegeleiders of jobcoaches van Promens Care kunnen je hierbij ondersteunen. Ook kan de Vrijwilligerscentrale je helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk dat bij je past.
 
Zelf vrijwilligerswerk vinden
Wellicht wil je het niet zo officieel allemaal. Of niet elke week. Ook dan kunnen we kijken of er mogelijkheden zijn. Sommige dingen zijn één keer per jaar en sommige dingen zijn bij je om de hoek, daar hoef je geen instantie voor te benaderen.
 
De hond van een drukbezette buurvrouw uitlaten, boodschappen doen voor iemand met een gebroken been, meehelpen met de tuin bij die oudere mevrouw. Allemaal dingen die u voor een ander kunt doen. Waarschijnlijk kunt u zelf ook nog wel een aantal dingen bedenken.
 
Meer weten?
Als je nog meer vragen hebt of je wil aan de slag als vrijwilliger, dan kun je het volgende doen:
 

Vrijwilligerswerk is werk dat u doet waarvoor u geen loon krijgt, maar waarmee de maatschappij wel blij is dat het gedaan wordt.

Als vrijwilliger mag u niet de plek van een betaalde kracht innemen. Dit wil zeggen dat vrijwilligerswerk altijd extra is.

Overzicht op kaartLijstweergave

Geen locaties beschikbaar

Even geduld a.u.b.
Terug  Gepubliceerd op:14 december 2016