Sluiten Deze site maakt voor het optimaliseren gebruik van cookies.
Wilt u meer weten over ons cookiebeleid lees dan onze algemene voorwaarden. Meer informatie

Dag- en nachtopvang

De medewerkers van de dag- en nachtopvang richten zich met name op ondersteuning van cliënten bij geldzaken, administratieve aangelegenheden en huisvestingsvragen. Daklozen kunnen bij de dag- en nachtopvang ook een postadres krijgen. Overdag is de inloop open. Cliënten kunnen een kop koffie of een maaltijd krijgen, en ook douchen en hun kleding wassen.
Tegen een kleine vergoeding kan een aantal cliënten in de nachtopvang overnachten. Hiervoor moeten ze 's ochtends een plaats reserveren. Bij extreme kou worden meer slaapplaatsen aangeboden en is overnachten gratis.
 
Het dak- en thuislozenteam is ook verantwoordelijk voor de begeleiding van jongeren in de zwerfjongerenopvang. In deze opvang kunnen jongeren van 18 tot en met 24 jaar voor ongeveer een jaar huisvesting krijgen, als opmaat naar zelfstandig wonen.
 
 

In Nederland hebben we een uitgebreid netwerk van hulpverleners. Niet iedereen die hulp nodig heeft, kan of durft daarom te vragen. Ook in Drenthe wonen mensen die door problemen teruggetrokken leven en zichzelf en hun huis verwaarlozen. Voor hen is er de OGGz. Als u zich ernstig zorgen maakt over iemand in uw omgeving, kunt u dat melden bij het OGGz-meldpunt.

 

Overzicht op kaartLijstweergave

Geen locaties beschikbaar

Even geduld a.u.b.
Terug  Gepubliceerd op:01 juni 2015