Sluiten Deze site maakt voor het optimaliseren gebruik van cookies.
Wilt u meer weten over ons cookiebeleid lees dan onze algemene voorwaarden. Meer informatie

Bemoeizorg

Vraaggericht werken is in de zorg inmiddels een vanzelfsprekendheid. De MO-cliënt heeft ook een vraag, maar meestal stelt hij die niet, zeker niet in eerste instantie. Soms is de cliënt de greep op zichzelf kwijt geraakt en geheel verwaarloosd. Als het nodig is, handelen we direct: we regelen allerlei praktische en vaak medische zaken. Deze vorm van ongevraagde hulpverlening wordt ook wel bemoeizorg genoemd. Bemoeizorg kan bij de cliënt thuis maar ook op straat plaatsvinden .
In dit proces probeert de begeleider zover te komen, dat de cliënt hem gaat vertrouwen, ook al komt die bemoeienis ongevraagd. Het doel is om een band te krijgen met de betrokkene en hem te helpen zijn leven stap voor stap weer op te bouwen.
 
 

In Nederland hebben we een uitgebreid netwerk van hulpverleners. Niet iedereen die hulp nodig heeft, kan of durft daarom te vragen. Ook in Drenthe wonen mensen die door problemen teruggetrokken leven en zichzelf en hun huis verwaarlozen. Voor hen is er de OGGz. Als u zich ernstig zorgen maakt over iemand in uw omgeving, kunt u dat melden bij het OGGz-meldpunt.

 

Overzicht op kaartLijstweergave

Geen locaties beschikbaar

Even geduld a.u.b.
Terug  Gepubliceerd op:01 juni 2015