Sluiten Deze site maakt voor het optimaliseren gebruik van cookies.
Wilt u meer weten over ons cookiebeleid lees dan onze algemene voorwaarden. Meer informatie

HKZ

Promens Care heeft het HKZ-certificaat behaald. Het certificaat is een landelijk kwaliteitskeurmerk voor zorginstellingen. Het certificaat toont aan dat Promens Care intern de zaken goed op orde heeft. Promens Care voldoet aan alle voorwaarden om optimale en verantwoorde zorg en dienstverlening te kunnen bieden aan mensen met een beperking. 

 
De externe auditor, Aart van der Staaij van Kema Quality BV, gaf na de auditdagen aan dat Promens Care het goed voor elkaar heeft: ‘Waar ik erg van onder de indruk ben is de manier waarop Promens Care oog heeft voor de veiligheid van cliënten en medewerkers. Jullie hebben een goed systeem voor het melden van incidenten en ook is de Bedrijfshulpverlening overal uitstekend op orde. Er worden zelfs cursussen VCA (Veiligheid machines e.d.) voor cliënten georganiseerd. Waar ik ook echt van onder de indruk ben, is de manier waarop medewerkers aandacht voor hun cliënten hebben. Ik noem dat 'warme zorg'.  


De Raad van Bestuur van Promens Care, is trots op het behalen van het HKZ-certificaat. Van der Heide, lid van de Raad van Bestuur: ‘Dit certificaat is een groot compliment aan de organisatie. Het is een bevestiging dat er binnen Promens Care op professionele wijze kwalitatief goede zorg wordt geleverd. Een jaar geleden zijn we gefuseerd en dat bracht een hoop werk en veranderingen met zich mee. Ondertussen werd ook het certificeringtraject gevraagd. Er is veel gevraagd van onze medewerkers en we hebben als organisatie een topprestatie geleverd'. Certificering is voor zowel medewerkers als cliënten belangrijk. Van der Heide: ‘Onze dagelijkse uitdaging is om samen met onze cliënten, hun familie en de financiers een goede balans te vinden tussen de vraag, de beste kwaliteit en de prijs. We zijn bijzonder trots dat we nu als Promens Care HKZ-gecertificeerd zijn!'  

HKZ is het model Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorginstellingen. Met een HKZ certificering voldoet een organisatie aan eisen die vanuit de gehandicaptensector en de ggz-sector zelf, door financiers, cliënten en consumenten en de overheid worden gesteld. Toetsing voor het HKZ-keurmerk is geen momentopname. Het HKZ-certificaat wordt voor drie jaar verleend. Elk jaar vindt een tussentijdse evaluatie plaats en moet Promens Care zich extern en onafhankelijk laten toetsen.  

Promens Care biedt zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking, mensen met beperkingen als gevolg van psychiatrische problemen en mensen die gebruik maken van de maatschappelijke opvang. Promens Care biedt mensen met een beperking een breed aanbod aan woonvoorzieningen, dagbestedingprojecten en huisondersteuning/thuiszorg. Het kleinschalige karakter, dicht bij huis en midden in de lokale samenleving is hierbij kenmerkend. Promens Care is actief in alle twaalf gemeenten van de provincie Drenthe en in de provincie Groningen en heeft circa 140 locaties.​