Sluiten Deze site maakt voor het optimaliseren gebruik van cookies.
Wilt u meer weten over ons cookiebeleid lees dan onze algemene voorwaarden. Meer informatie

Marco Zwiep


Marco woont en werkt bij Promens Care in Coevorden.
 
Marco weet precies wat hij wil doen op zijn werk. Marco wil met hout werken, hij wil schilderen en hij wil de moestuin verzorgen. Marco wil er graag bij horen, echt werk doen, onder de stoere mannen zijn.
Dit vindt Marco allemaal op de Sponk in Coevorden. Hoe leuk hij dat vindt laat hij zien door zijn duim in de lucht te steken. “ECHT” werk is belangrijk voor Marco. Het is goed voor zijn zelfvertrouwen.
 
Marco woont al vanaf dat hij een kleuter was bij Promens Care. In zijn kindertijd bij de Oranjehoeve in Emmen, toen hij volwassen was bij de Leite en nu bij woonvoorziening In de Goorn van Promens Care.
 
Marco heeft een verstandelijke beperking en ASS (autisme spectrum stoornis). Zijn begeleiders helpen Marco bij het plannen van zijn dag en er overzicht over te houden. Marco kan niet goed praten. Met behulp van pictogrammen, een agenda en foto’s zichzelf  communiceert hij. Marco heeft twee mappen vol met zijn levensverhaal. Vol trots vertelt hij hiermee aan anderen wie hij is en wie belangrijk voor hem zijn.