Sluiten Deze site maakt voor het optimaliseren gebruik van cookies.
Wilt u meer weten over ons cookiebeleid lees dan onze algemene voorwaarden. Meer informatie

Koen woont buitenshuis


Koen was 26 jaar toen hij bij Promens Care (toen nog de Leite) kwam wonen. Hij kwam te wonen in een woonvoorziening aan de Thorbeckelaan in Assen. Daarvoor heeft Koen altijd thuis gewoond bij zijn ouders.

Koen: “Het was dus erg spannend voor mij om het huis uit te gaan. Maar inmiddels ben ik er helemaal gewend. Voorheen woonde ik in een groepswoning met zes bewoners. Daar had ik mijn eigen (slaap)kamer. De rest was gemeenschappelijk (de badkamer, de toiletten, de keuken en de huiskamer)".
 
Sinds begin 2015 is er veel veranderd voor Koen. Hij is samen met de andere bewoners van de Thorbeckelaan verhuisd naar nieuwbouw.
 
Koen: "Daar heb ik nu mijn eigen appartement. Dat appartement bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer en een keukentje. Ook heb ik mijn eigen badkamer met toilet. Wel is er nog een gemeenschappelijke huiskamer, waar je ook kan zitten, als je wil. Er is ook hier 24 uur per dag, 7 dagen per week begeleiding aanwezig, dus ik kan altijd een beroep op ze doen als er iets is. Ik ben vrij om te gaan en te staan waar ik maar wil, zodat ik wanneer ik wil gewoon kan sporten of naar familie of vrienden gaan. Ik heb het er erg naar mijn zin en hoop er nog lang met plezier te mogen wonen."